Featured

Inspiratie

Oh jee, er staat een ‘ we love recycled gifts’ sticker op de uitnodiging, wat nu! Om te beginnen is het een uitnodiging, de gastheer en gastvrouw willen laten weten dat ze okay zijn met gerecyclede cadeautjes, maar de deur wordt niet in je gezicht gegooid als je op de stoep staat met een nieuw cadeau.

Als je besluit om met ons mee te doen, dan vind je hieronder een paar ideetjes.

  • Heb je nog iets leuks in huis waar je iemand blij mee kunt maken? Speelgoed waar niet mee gespeeld wordt, een mooi boek etc.
  • Loop eens binnen bij een leuk tweedehands zaakje in je buurt.
  • Als je al een idee voor een cadeu hebt, kijk dan eerst eens op marktplaats of je het daar kunt vinden.
  • Er zijn ook producten die zelf uit gerecycled materiaal zijn gemaakt.
  • Geef een cultureel cadeau, een kaartje voor het theater, museum, concert, workshop.
  • Deel een ervaring, neem de jarige mee op een uitje (zwembad, strand, picknick,).
  • Ben je erg crafty? Maak zelf iets.
  • Heb je nog een idee? Schrijf het hieronder.

Hallo

Op een avond, nadat we met het initiatief ‘recycle sint’ een heleboel mensen hadden geholpen aan leuke gerecyclede cadeau’s voor sinterklaas, zaten de vrijwilligers nog een drankje te drinken in de gastlocatie en na te praten over het evenement.

Iedereen was erg tevreden over het resultaat. Door onze hulp werd er dit jaar weer wat minder onnodige rommel gekocht voor in de schoen. Maar dit is maar een enkel feest en de vrijwilligers dachten verder aan de verjaardagen en kerst waarbij ook veel cadeau’s komen kijken. Het is vaak veel en dan zit er een boel prul bij uit de speelgoedwinkel waar niet meer wordt gespeeld. Zo zonde van het materiaal, de grondstoffen, het fabriceren, verpakken, verschepen en dan weer inpakken. Samen een groot cadeau geven vinden veel kleintjes niet leuk omdat ze graag zelf iets geven. De ontvanger is vaak van dezelfde mening, kinderen zien de waarde van een groot cadeau niet versus een heleboel kleinere cadeautjes, ‘more is more’ is het motto op jonge leeftijd vaak. Het probleem werd deze avond niet opgelost maar het hield me bezig.

Ik was juist bezig met uitnodigingen te sturen voor de verjaardag van mijn jongste dochter en in een opwelling voegde ik het zinnetje toe, we zijn helemaal okay met gerecyclede cadeau’s. En dat was het, een stukje van de oplossing. Want niemand zou een gerecycled cadeau meenemen als ik niet had laten weten dat wij dat graag ontvangen. Zo kreeg het beeld van een sticker vorm. Een sticker/ afbeelding waarmee je kunt aangeven dat jij ook okay bent met gerecyclede cadeau’s. Ik ben gaan tekenen en heb het resultaat naar een designer gestuurt. Zo kwam de eerste kleurig sticker ter wereld. Ik was nog niet helemaal tevreden en na wat worstelen met een soort designer tool app heb ik nog een tweede versie gemaakt. De ene is meer voor kinderfeestjes en de andere voor grote mensen feesten.

Het is natuurlijk maar een ieniemienie initiatiefje maar…( en hier kan ik een heleboel wijze spreuken en gezegdes aan toevoegen om duidelijk te maken dat ook kleine dingetjes de moeite waard zijn, kies je favoriet). Dus help mee en stuur de sticker door naar iedereen die je kent. Alvast bedankt!

Create your website with WordPress.com
Get started